A múzsa a kertben hever

blog.articsoka@gmail.com

Világvége

Világvége

A végső megerősítést azáltal nyert az elméletem, hogy Brad Pitt szingli.

Itt a világvége. Vettem is két zacskó tojásmentes száraztésztát és fél kiló rizst, meg a macskának almot. Mondjuk, ha valóban jön a vég és karantén alá kerülünk, akkor nyugodtan végezheti a dolgát a kertben is, mert senki nem jár majd ki a házból. Szóval kvázi felesleges beruházás volt. Amúgy azt mondják, hogy ha már elpusztította magát az emberiség, a macskák fogják uralni a világot. Akkor meg tényleg mindegy, hogy mit teszek a dobozába holnap. Mellesleg koronavírust csak kutyáknál mutattak ki, szóval macskának lenni tényleg menő dolog. De ez most a történet szempontjából lényegtelen.

Amiról szólni szeretnék, hogy biztosan tudom, hogy itt van a világvége.

Egy fuvarvállalat ügyfélszolgálatán dolgozó hölgy, hívjuk Dorinának, mert az a neve, úgy oktatott ki a paritásból és vámkezelésből, hogy komolyan elszégyelltem magam tudatlanságom okán. Hiába bizonygattam, hogy nem én rendeltem a csomagot, és még csak nem is kértem, és igazából az is tökéletesen rendben van az is, ha nem kézbesítik, nem hatotta meg. Gondolom most nagyon gyorsan kell intézni a dolgokat, hogy küldemény nem maradjon senki nyakán, mire eljön a vég, illetve előtte a globális a karantén.

Az egyre gyűrűző bizonytalanság és félelem a végtől, amit a koronavírus hoz el nekünk, nem köthető egy valós személyhez sem, ezért bűnöst kell keresünk. Nem vagyok járatos a büntetés lélektanában, talán ezért is ért meglepetésként ma reggel, hogy közterületen, egy autót szándékosan úgy parkoltak le, hogy ne tudjak elindulni az enyémmel, egy irányba sem. Úgy gondolták, hogy jogtalanul foglalom a helyet. Három embertől, - mélyen a szemükbe nézve kellett bocsánatot kérnem, hogy hajlandók legyenek elintézni, hogy egy negyedik ember elálljon a kocsim elől. Persze tőle is elnézést kellett kérnem. Utójátékként pedig megfenyegettek, ha legközelebb ilyen előfordul, akkor nem csak elém, de az autó mögé is beparkolnak egy másik autóval. Ki tudja, kinek szólt a büntetés. Szerintem nem a céges autónak, nem is az ötvenpár kilómnak, inkább a vírust hordozó tobzoskáknak vagy a felelőtlenül utazó fertőzött turistáknak. Örülök, ha segítettem nekik egy kicsit megkönnyebbülni, felkészülni az elkerülhetetlenre.

Végül, mi sem bizonyítja jobban, hogy utolsó napjainkat éljük a Föld nevű bolygón, hogy az egy bizonyos Zrt. hosszú és fáradságos kutakodás után végre rám talált. Tizenhárom hosszú esztendő és több, mint hatvan fizetési felszólítás után, végre biztosan sikerült azonosítania a lakhelyem, ami történetesen az elmúlt tizenhárom évben nem változott. Így most megkaptam a telekommunikációs vállalat által rájuk átruházott tartozás behajtását. Sajnos adatritkítás miatt nem tudta sem az ügyfélszolgálat, sem a panaszkezesen dolgozó kolléga megmondani, hogy milyen címre küldték a korábbi felszólításokat, amiket tizenhárom évnyi bujkálásom ideje alatt figyelmen kívül hagytam, csak a felszólítások száma állt rendelkezésükre. Több, mint hatvan. Mindezekből arra következtetek, hogy tudnak valamit, és már nekik sem érte meg tovább keresgetni engem. Ezért léphettek a tettek mezejére, hogy mielőtt eljön a vég, vagy legalábbis a globális karantén, megkaphassák a jussukat, amiból majd tudnak tartós élelmiszert felhalmozni.

A végső megerősítést azonban azáltal nyert az elméletem, hogy Brad Pitt szingli. Ha mar ő is a Tinderen keres partnert és erről nyilvánosan beszél, akkor biztos ő sem gondolja komolyan, hogy az elkövetkezendő rövid időre valóban érdemes komoly kapcsolatba vágnia a fejszéjét. Én hiszek neki.

Mindezek tükrében megetettem a macskát, bevettem pár hosszan tartó hatással bíró C vitamin kapszulát, és megfogadtam, bárhogy is alakul az életem, Tinderre nem regisztrálok.

2020. március

Bőrös kacsháj

Bőrös kacsháj